Onpas mielenkiintoinen sana, seksualisoituminen. Ja erittäin kuvaava. Lainaan tähän pätkän Käypähoito-sivustolta tekstistä, jossa käsitellään lasten seksuaalista hyväksikäyttöä:

"Käyttäytymisen seksualisoituminen. Hyväksikäytettyjen lasten yleisimpiä käyttäytymisoireita on ikätasoon kuulumaton seksualisoitunut käyttäytyminen. Kuitenkin vain noin joka kolmannella hyväksikäytetyllä lapsella on todettu seksualisoituneita käyttäytymisoireita (Friedrich 1993, lähde 14). Estes & Tidwell (2002, lähde 13) havaitsivat, että insestin kokeneilla lapsilla oli merkittävästi enemmän seksualisoitunutta käyttäytymistä kuin muilla seksuaalisesti hyväksikäytetyillä lapsilla."

Lainasin tekstin tuohon siksi, että yritän purkaa käyttäytymistäni ja löytää siihen syitä. Vuosikausia luulin, että minussa on vain ihan omasta takaa jotain perustavanlaatuista vikaa, kun luin pornolehtiä jo ennen kuin osasin edes tavata. Katselin kuvia alastomista ihmisistä, hassuista asennoista ja kun opin lukemaan, luin virikkeellisiä kuvatekstejä.

Käyttäytymiseni sopii epäilemättä selkeästi tuohon seksualisoitumiseen. Muistan, kuinka ennen kouluikää hakeuduin naapurin poikien kanssa tilanteisiin, joissa päästiin pussailemaan. Seisottiin vaikkapa kerrostalon kellarikerroksen alimmilla portailla, minä portaalla ja pojat kellarinlattialla, että yletyttiin pussailemaan.

Muistan harrastaneeni jo hyvin pienenä itsetyydytystä hankaamalla itseäni vaikkapa sängynlaitaan, patjanreunaan, housujen saumaan, sängyntolppaan, pehmoleluihin, peitonmykkyrään... Saatoin jo alakoululaisena ollessani kiihottua kesken oppitunnin, jos farkunsauma sattui sopivasti klitorikseen. Se ei ollut kovinkaan hauskaa, koska kiihottuminen oli voimakasta, enkä voinut aina olla kiemurtelematta paikoillani. Se hävetti ja yritin kuitenkin olla normaalisti, aivan kuin olisin vain korjannut istuma-asentoani. En kuitenkaan osaa sanoa, onko se normaalia ala-asteikäisen fysiologiaa vai ei.

Seksualisoituminen sopii kuitenkin omaan elämääni, seksin, yhdynnän, sukupuolielimien ja kaikenlaisen muun vastaavan ajatteleminen, pohtiminen ja jatkuva pähkäily asian ympärillä leimasi voimakkaasti koko lapsuuttani ja nuoruuttani.

Täytyy jatkaa näitä ajatuksia taas myöhemmin, nyt tuntuu siltä, etten jaksa vuodattaa ajatuksiani ja tunteitani enää tämän enempää, juuri tällä hetkellä. Palaan taas asiaan, seuraavalla kerralla jatkan siitä, mihin ensimmäinen/-set insestikokemukset johtivat, loogisena jatkumona, kun ajatellaan sen aiheuttaneen seksualisoitumista.